header9.png

CityFit High Intensity Interval Training (HIIT)

Deze training is misschien wel iets voor jou als je maar weinig tijd hebt om intensief te trainen. Het is een intensieve kracht- en cardioworkout en zorgt ervoor dat je in 60 minuten super fit raakt.

High Intensity Interval Training bestaat uit verschillende uitdagende workout-blokken waardoor je je gehele lichaam traint. Met piek- en herstelmomenten word je met opzwepende muziek tot het uiterste gedreven. Enorm intensief en door de korte tijd ook enorm effectief dus.

Doordat het een mix is van o.a. cardio en krachttraining is het de snelste manier om af te vallen, vet te verbranden en spiermassa op te bouwen. Bij deze training neemt dus ook de spiermassa toe, terwijl deze bij andere cardiotrainingen vaak juist afneemt. Tot 40 uur na de training heb je nog een snellere stofwisseling en verbrand je dus nog calorieën (het zogeheten after-burneffect).

HIIT bij sportcentrum CityFit Zwolle

De onderdelen

Cardio, waarin high impact body weighttraining met een explosieve workout gecombineerd wordt, waardoor de deelnemers in de vetverbrandingszone komen. Kracht- en powertraining waarin barbells, gewichtsschijven en een step gebruikt worden om alle grote spiergroepen aan te pakken.

Het resultaat

High Intensity Interval Training zorgt ervoor dat je je sneller SUPER FIT voelt, je harder traint en het langer volhoudt, je je grenzen verlegt, je uren na de training nog calorieën verbrandt en je afvalt. Het resultaat zal een meer gecoördineerd, lenig en fit lichaam zijn.

Bekijk het rooster om te zien op welke momenten CityFit HIIT gegeven wordt.