header5.png

CityFit In beweging


Wat is CityFit In beweging?

Het doel van CityFit in beweging is het bevorderen van lichaamsbeweging. De groepsles richt zich vooral op mensen van boven de 50 en maakt dan ook deel uit van het sportprogramma 'Voor 50+ door 50+'.

CityFit In bewegingWat zegt de beweegrichtlijn (volwassenen en) ouderen?

  • Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
  • Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/ of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
  • Doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.
  • Voorkom veel stilzitten.

150 minuten per week matig intensief bewegen vermindert het risico op fracturen bij ouderen. Krachttraining verbetert de loopsnelheid en spierkracht. Daarbij lijkt voldoende beweging samen te hangen met een lager risico op lichamelijke beperkingen en cognitieve achteruitgang, dementie en Alzheimer (bron: www.loketgezondleven.nl/)

Hoe ziet een CityFit In beweging les eruit?

Na een goede warming-up volgen diverse cardio- en spierversterkende oefeningen. De les eindigt met een cooling down.

Bekijk het rooster om te zien op welke momenten CityFit In Beweging gegeven wordt.

 

Je doel halen met een Personal Trainer!

 

Naast sportlessen, egym of fitness biedt CityFit ook personal training. We vinden het van belang dat onze klanten, betaalbaar, een beroep kunnen doen op een personal trainer die je persoonlijk begeleid op het gebied van training, voeding, rust en mindset.


Personal training CityFit ZwolleDewo Hadine, personal trainer, bij CityFit

Tegenwoordig is er veel informatie over fitness en voeding. Tv programma’s & tijdschriften met de laatste trends en diëten. Je kunt het internet niet op zonder te lezen over de beste manier om vet te verliezen of spieren op te bouwen. Suggestieve koppen: “een sixpack in 6 weken” of “4 trucjes die celebrities gebruiken voor slanke benen“ Met een overvloed aan informatie over trainen en gezond eten, weet je niet meer wat je moet geloven. En het laat je gefrustreerd, geïrriteerd en misschien wel verward achter. En langzaam vraag jezelf af “Waar doe ik het allemaal voor en wat ik ook doe, niets werkt voor mij”.

Ik begrijp je en wil je graag helpen. Ik denk dat het de tijd is om de controle over je lichaam weer terug te nemen. De essentie is dat we ons allemaal goed willen voelen over ons lichaam, lekker in ons vel willen zitten, er sexy uit willen zien en de hele dag energie willen hebben. En dat kan met goede en professionele begeleiding.

  • Ik help je vet te verliezen, spieren op te bouwen en fitter te worden, zonder een overload aan informatie.
  • Ik zorg ervoor dat de trainingen die je gaat doen goed aansluiten bij je trainingsdoel. De training die jij gaat doen is daarom natuurlijk afgesteld op jou als individu.
  • Als personal trainer ben ik een stok achter de deur, ik zorg er voor dat je veilig en verantwoord traint.
  • Ik push je buiten je comfortzone. Zonder dat we je over je limiet gaan. Ik wil je opbouwen, niet afbreken.
  • Samen bouwen we een gezonde gebalanceerde levensstijl op en kijken daarom naar je eetgewoontes en of we deze kunnen veranderen zodat je vlot een positief resultaat kunt boeken.

Personal training CityFit Zwolle

 

Kennismakingsgesprek

Voor aanvang van de personal training, maak ik, dit is gratis, nader kennis. Dit is nodig om inzicht te krijgen in je doelen en motivatie. Van belang is om duidelijk te krijgen wat jij wil bereiken en wat de redenen zijn waarom je dit wil. Ook sta ik graag stil bij eventuele blessures. Aan de hand van de informatie zal ik een pad schetsen en aangeven op welke manier we gezamenlijk het beste aan de slag kunnen gaan. Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kun je een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek doorgeven.

 

Personal training CityFit Zwolle

 

Persoonlijke trainingsplan

Voorafgaand aan de eerste training zal ik een aantal metingen verrichten. Hierbij moet je denken aan gewicht, vetpercentage en andere testen afhankelijk van het te bepalen doel. Verder gaan we in gesprek over de rol van voeding bij het gestelde doel. Ook zal het persoonlijke trainingsplan dat is gemaakt worden besproken.

 

Personal training CityFit ZwolleGoed voorbeeld doet volgen

Dewo daagt me uit om grenzen te verleggen rondom mijn fitnessdoelstelling(en). Jarenlang getraind met "standaardschema's". Met de persoonlijke aanpak van Dewo zit ik strakker in mijn vel en ben ik lichamelijk & geestelijk sterker. Af en toe zijn oefeningen (in een meer-maanden-progamma) zeer pittig, maar wel met een duurzaam resultaat!
Emiel Dakhorst- Zwolle

 

 

Tarieven

Het basistarief is 35 euro per uur voor de klanten van CityFit. Ook kan door klanten gebruik worden gemaakt van de volgende opties:

1 op 1 training 10 uren 300 euro per persoon
1 op 1 training 5 uren 160 euro per persoon
Duotraining 10 uren 275 euro per persoon (maximaal 2 personen)
Duotraining 5 uren 150 euro per persoon (maximaal 2 personen)

Mensen die geen klant zijn van CityFit betalen 50 euro per uur.

Rooster groepslessen

Zaal boven

  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag
10.15 ClubJoy Cycle   ClubJoy Cycle     ClubJoy Cycle
12.15 ClubJoy Cycle   ClubJoy Cycle      
19.15         ClubJoy Cycle  
19.45 ClubJoy Cycle ClubJoy Cycle ClubJoy Cycle      
20.45 CityFit Klimuur *) ClubJoy Cycle        

*) ClubJoy Cycle met veel staande klims en jumps

 

Zaal beneden

  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag
09.00 ClubJoy Power CityFit Zumba ClubJoy Power Step CityFit Yoga #) Callanetics
10.00 Buikspierklas Buikspierklas Buikspierklas Buikspierklas   Step
10.15 Perfect pilates          
10.30     City Fit Circuit   CityFit In beweging  
11.00           ClubJoy Power
18.00 CityFit HIIT ClubJoy Power   Karate CityFit Combat  
18.15     CityFit HIIT      
19.00 Callanetics CityFit Burn Perfect pilates CityFit In control    
20.00 Indoor Bootcamp CityFit Tabata CityFit Zumba CityFit Zumba    
21.00 Karate CityFit Yoga        

#) Deze groesles duurt tot 10.15 uur.

 

CityFit Tabata

Tabata is een high intensity workout waarbij je het hele lichaam traint. Met verschillende cardio- en krachtoefeningen is dit een goede workout.

Dr. Izumi Tabata is een Japanse onderzoeker die een methode zocht om in een korte tijd een zo compleet mogelijke workout te krijgen. De training begint met een uitgebreide warming-up. Hierna volgen verschillende oefeningen. Gedurende 20 seconden train je redelijk intensief, daarna neem je 10 seconden rust. Dit wordt 8x herhaald. Hierna volgt een nieuwe oefening op dezelfde manier.De training eindigt met een uitgebreide cooling-down.

Je bepaalt zelf de intensiviteit van de training. Het streven is dat de intensiviteit bij de herhalingen van een oefening steeds gelijk is. Het hebben van een redelijke basisconditie wordt aanbevolen.

Bekijk het rooster om te zien op welke momenten CityFit Tabata gegeven wordt.

CityFit Tabata

CityFit High Intensity Interval Training (HIIT)

Deze training is misschien wel iets voor jou als je maar weinig tijd hebt om intensief te trainen. Het is een intensieve kracht- en cardioworkout en zorgt ervoor dat je in 30 minuten super fit raakt.

High Intensity Interval Training bestaat uit verschillende uitdagende workout-blokken waardoor je je gehele lichaam traint. Met piek- en herstelmomenten word je met opzwepende muziek tot het uiterste gedreven. Enorm intensief en door de korte tijd ook enorm effectief dus.

Doordat het een mix is van o.a. cardio en krachttraining is het de snelste manier om af te vallen, vet te verbranden en spiermassa op te bouwen. Bij deze training neemt dus ook de spiermassa toe, terwijl deze bij andere cardiotrainingen vaak juist afneemt. Tot 40 uur na de training heb je nog een snellere stofwisseling en verbrand je dus nog calorieën (het zogeheten after-burneffect).

HIIT bij sportcentrum CityFit Zwolle

De onderdelen

Cardio, waarin high impact body weighttraining met een explosieve workout gecombineerd wordt, waardoor de deelnemers in de vetverbrandingszone komen. Kracht- en powertraining waarin barbells, gewichtsschijven en een step gebruikt worden om alle grote spiergroepen aan te pakken.

Het resultaat

High Intensity Interval Training zorgt ervoor dat je je sneller SUPER FIT voelt, je harder traint en het langer volhoudt, je je grenzen verlegt, je uren na de training nog calorieën verbrandt en je afvalt. Het resultaat zal een meer gecoördineerd, lenig en fit lichaam zijn.

Bekijk het rooster om te zien op welke momenten CityFit HIIT gegeven wordt.