header1.png

Sportprogramma Voor 50+ door 50+

Sporten en bewegen is voor jong en oud, als onderdeel van een actieve levensstijl, van groot belang! In het sportprogramma Voor 50+ door 50+ van CityFit staan het op een positieve en preventieve manier werken aan fitheid en gezondheid, maar natuurlijk ook de gezelligheid van samen sporten centraal.
De voordelen van regelmatig sporten en bewegen voor een fitte maar ook beginnende sporter zijn onder andere:

  • Het vertraagt het proces van ouder worden;
  • Toename van uithoudingsvermogen en energie;
  • Verbetering van spierkracht en lenigheid;
  • Verbetering van balans en wendbaarheid;
  • Minder kans op diabetes type 2;
  • Werkt bloeddrukverlagend;
  • Zorgt voor een verlaging van de rusthartslag.

 

Professionele begeleiding

Onder de persoonlijke begeleiding van een vaste 50+ instructeur wordt het sportprogramma aangeboden en kan op een zelf te bepalen moment worden getraind. Voor de eerste training wordt een intake afgenomen met onder andere een fitheids- en gezondheidstest.

Aan de hand van de uitkomsten zal in gezamenlijkheid een doel in een speciaal hiervoor ontwikkeld sportschema worden vastgelegd. Uw persoonlijke doel richt zich op uw gezondheid, conditie of het zoeken naar meer balans/herstel na revalidatie. Vanuit het gewenste doel kan het ook nodig zijn gezamenlijk te kijken naar een passend voedingsprogramma. De testen worden na ongeveer zes weken, indien gewenst, herhaald om de vooruitgang aan te tonen. En om weer een doel voor de komende zes weken te bepalen. De 50+ instructeurs van CityFit hebben de opleiding Bewegingsdeskundige Seniorensport gevolgd en blijven u met raad en daad bijstaan.

 50plus

Op maat samengesteld

Het sportprogramma Voor 50+ door 50+ bestaat uit voor de klant op maat samengestelde onderdelen. Het kan bestaan uit cardio(conditie)- en krachttraining en het gezamenlijk volgen van een speciale groepsles ‘CityFit in beweging’. Maar kan natuurlijk ook bestaan uit de circuittraining eGym, een callaneticsles en/of een spinningles zijn of andere onderdelen uit het kwalitatief ruime aanbod van CityFit. Samen kijken we wat het beste bij u past.

Een belangrijk onderdeel van het programma is de eGym en deze bestaat uit een cirkel van krachttoestellen die met elkaar een training bieden voor alle grote spiergroepen. Elke deelnemer traint en wisselt op hetzelfde moment van toestel, waardoor binnen 30 minuten een complete training zal plaatsvinden.

De sportles ‘CityFit in beweging’ is speciaal ontwikkeld voor de deelnemers van het sportprogramma. Gekeken wordt wat de groep deelnemers nodig heeft. Op het rooster staat aangegeven wanneer deze sportles wordt gegeven.

 

Sportmedisch advies

Met Aalstzorg Fysiotherapie werkt CityFit al jaren succesvol samen. De samenwerking biedt u de zekerheid dat bij eventuele beperkingen bij het sporten u Aalstzorg kunt raadplegen voor aanvullend advies. Daarnaast kan Aalstzorg u fysio-manueel therapeutische zorg aanbieden in de eigen praktijk. Een overzicht van de specialismen die Aalstzorg Fysiotherapie voor u kan inzetten.

 

Open Huis CityFit en Aalstzorg Fysiotherapie

Woensdag 16 mei 2018 tussen 14.00 en 16.00 uur zal een Open Huis worden georganiseerd waarbij we in gezamenlijkheid u onder andere laten kennis maken met het sportprogramma. Laat ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of u die dag ook komt. Hou de website en/of Facebook in de gaten voor meer informatie.

 

Abonnement en rooster

Peter met senior

Met behulp van het abonnement kunt u optimaal sporten. Maximale flexibiliteit voor een scherpe prijs en een op uw behoefte afgestemd sportprogramma. U heeft de keuze uit een jaarabonnement voor 40,90 euro per maand of een kwartaalabonnement voor 46,30 euro per maand.


Goed voorbeeld doet volgen

Tien jaar geleden begon ik bij CityFit. Eerst omdat ik wilde afslanken en later om mijn conditie te verbeteren. Tijdens mijn laatste vakantie kreeg ik een hartritme stoornis en moest naar de cardioloog. Deze raadde mij aan juist in beweging te blijven. Dat wilde ik wel maar kwam de trap niet meer op. Maar ik herstelde, na behandeling, gelukkig. De trap was geen probleem meer en ik meldde me weer aan. Ik kreeg bij CityFit persoonlijke begeleiding van Peter. Die liet me langzaam beginnen: 5 minuten loopbaan, 10 minuten fietsen. Later een apparaat erbij. Het gaat goed en het zal niet lang meer duren voordat ik weer op het oude niveau zit. Ik ben heel tevreden over CityFit. De sfeer is gemoedelijk, ze hebben belangstelling voor je en ze nemen alle tijd om te helpen. Ik kan het iedereen aanraden.
Maria Groosmuller (Zwolle, 82 jaar)


Ouder worden gaat vanzelf. Fit blijven niet. Daarom gaan mijn vrouw en ik naar CityFit. Leuke mensen, goede begeleiding en vriendelijke omgang. Diverse mogelijkheden om je spieren en conditie op peil te houden. Individueel of in groepsverband kun je zelf zorgen dat je op een leuke manier oud kunt worden. Wij doen dit nu een aantal jaren en blijven dit ook zeker doen. Bij CityFit voelen we ons op ons gemak.
Willen Slagter (Zwolle, 69 jaar)